Brnabić: Isticati primere istorijskog savezništva sa SAD

BEOGRAD –Jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije je unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD, rečeno je danas na sastanku premijerke Ane Brnabić sa članovima delegacije Nacionalne garde Ohaja, koju je predvodio general-major Džon Heris. U razgovoru je iskazana želja da se nastavi dosadašnja uspešna saradnje naše zemlje sa Nacionalnom gardom Ohaja, saopštila je Vlada Srbije.

U budućnosti bi zato trebalo nastaviti isticanje pozitivnih primera istorijskog savezništva i raditi na oblastima od zajedničkog interesa sa ciljem osnaživanja odnosa dve strane, poručila je premijerka Brnabić. Državno partnerstvo sa Nacionalnom gardom Ohaja, kao jedno od najdinamičnijih komponenti bilateralne saradnje, deo je nastojanja naše strane da se kroz konkretne oblike povezivanja unaprede sveukupni odnosi.

Premijerka Brnabić boravila je, u januaru ove godine, u poseti američkim saveznim državama Ohajo i Džordžija, pri čemu se, između ostalog, sastala i sa najvišim rukovodstvom Nacionalne garde Ohaja.

Tom prilikom potvrđen je značaj Programa državnog partnerstva (PDP) Srbije i Ohaja, koji se 13 godina realizuje kroz odličnu saradnju Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

Tanjug

Foto: Vlada Srbije

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *