NOVI SAD –Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević otvorio je danas konferenciju “Investirajte u Vojvodini“ (Invest in Vojvodina), na kojoj su predstavnicima ambasada, privrednih komora iz inostranstva i drugim učesnicima iz zemlje i inostranstva predstavljeni investicioni potencijali u AP Vojvodini.

“Sveukupno, u Srbiji i Vojvodini je poslednjih nekoliko godina dobra klima za ulaganje. To govore brojke i rezultati koji se postižu, pa je tako prošle godine zabeležen rast bruto domaćeg proizvoda od 4,5 odsto, što je najviše u prethodnoj dekadi. Da smo na dobrom putu za privlačenje investicija, govori i podatak da je Financial Times Srbiju proglasio za destinaciju broj jedan za strane direktne investicije u 2018. godini“, naglasio je ovom prilikom potpredsednik Milićević i naveo da je zaista stvorena dobra klima za ulaganje govori i to što naše kompanije dobro posluju, rastu i spoljnotrgovinska razmena, industrijska proizvodnja, sektor usluga, turizam.

Milićević je istakao da su u protekle tri i po godine, koliko deluje ova pokrajinska vlada, napravljeni ozbiljni iskoraci u stvaranju investicionog ambijenta u Vojvodini. Kako je istakao, formirana je Razvojna agencija Vojvodine koja svojim podsticajnim merama pomaže i podstiče investiranje kako domaćih, tako i stranih investitora. Te mere, kako je rekao Milićević, podstiču i subvencionišu novo zapošljavanje ili nabavku nove opreme, tehnološko osavremenjavanje i dugo.

RTV