Počela sa radom centralna kuhinja “Radosnog detinjstva”, spremaće se 60.000 obroka dnevno

NOVI SAD –Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorili su danas novi objekat centralne kuhinje Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo” u Novom Sadu, najveći objekat ovog tipa u regionu, u kom se dnevno spremi 60.000 obroka i u kom je zaposleno 120 radnika.

“Zajedničkim snagama završili smo objekat kakav ne postoji u našem okruženju. Ovo je primer i saradnje i postavljanja standarda koje želimo da prenesemo i na druge oblasti. Sve projekte koje smo dogovorili sa Gradom Novim Sadom mi smo i realizovali”, kazao je Mirović.

U Pokrajinskoj vladi, biće održan sastanak sa svim predstavnicima lokalnih samouprava radi definisanja ciljeva i prioriteta. Idemo u nove projekte u 2020. godini sa budžetom od 80 milijardi dinara, koji je, za gotovo 18 milijardi dinara veći nego budžet koji nam je ostavila prethodna Pokrajinska vlade, kazao je Mirović.

“Veoma sam ponosan što je “Radosno detinjstvo” kao najveća ustanova na teritoriji Grada, sa preko dve hiljade zaposlenih, 16 hiljada mališana i nekoliko desetina objekata konačno dobila ono što je dugo čekala. Ne bih da idem u istoriju i objašnjavam sa kakvim smo se problemima suočavali, a koji se odnose na nezavršen i loš isplaniran projekat, sudske sporove i dugovanja. Ovom prilikom želim da se zahvalim gospodinu Miroviću i Pokrajinskoj vladi jer su nam oni pomogli da ovaj projekat završimo”, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je dodao da kapaciteti nove centralne kuhinje omogućavaju da se dnevno proizvede 60 hiljada obroka i to po svim najsavremenijim standardima, budući da prostorni i tehnički uslovi omogućavaju pripremu kvalitetnijih obroka za decu, uz maksimalnu kontrolu zdravstvene ispravnosti.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *