Učenicima iz Vukovara tradicionalno donirani udžbenici

VUKOVAR, NOVI SAD – Podsekretar u sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović boravio je danas u Vukovaru gde se sastao sa predsednikom Zajedničkog veća opština Srđanom Jeremićem.

Vojnović i Jeremić posetili su Osnovne škole “Bijelo brdo”, “Trpinja”, “Negoslavci” i “Borovo” gde su učenicima koji nastavu slušaju po Modelu A- na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, tradicionalno uručili komplete udžbenika za učenike od prvog do petog razreda kao i 200 torbi polaznicima prvih razreda.

Kako je Jeremić naveo školsku 2019/2020 na području delovanja Zajedničkog veća opština Vukovar upisalo je 2200 učenika osnovnih i srednjih škola.

“Pokrajinska vlada zajedno sa Gradom Novim Sadom i institucijama kao što je Crveni krst koji su ove godine bili uključeni u realizaciju donacija, nastaviće da čine sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi uvek bili na usluzi ustanovama koje se bore za očuvanje srpskog identiteta, kulture, tradicije te zaštite srpskog naroda van granica Srbije”, poručio je Vojnović tokom dodele udžbenika.

Za nabavku udžbenika, radnih svesaka i ranaca učenicima koji na području delovanja Zajedničkog veća opština Vukovar upisuju ovu školsku godinu na srpskom jeziku, izdvojeno je 1,7 miliona dinara.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *