Vučić: Srbija je danas snažnija, stižu i bespilotne letelice iz Kine

NIKINCI –Predsednik Vučić rekao je da je Srbija danas policijski i vojno neuporedivo snažnija nego u poslednjih 30 godina, a biće, kaže, i dvostruko snažnija, i to za veoma kratko vreme. On je najavio da se u narednih šest meseci očekuje dolazak bespilotnih letelica iz Kine. Kako je pojasnio, to će biti tri baterije bespilotnih letelica, odnosno šest ili devet letelica, koje će moći i sa automobila u pokretu, i na različite načine da se podižu u vazduh, a biće naoružane i imaće razornu moć.

Nije želeo da otkriva tip letelica, ali je rekao da one nisu na spisku za sankcije, zato što, kako je istakao, Srbija vodi računa da nas niko ne sankcioniše, jer su neki sebi dali za pravo da rade za šta hoće, a mi samo ono što oni zaborave da stave na listu.

Takođe, naveo je da, uz kinesku tehnologiju, Srbija razvija pegaze, pa će se videti i srpske bespilotne letelice, koje će biti za osmatranje terena, slanje podataka, izviđačka dejstva.

Vučić je poručio da će Srbija danas policijski i vojno neuporedivo snažnija nego u poslednjih 30 godina, a biće i dvostruko snažnija, nego danas, za veoma kratko vreme.

“Da bismo odvratili svakoga od potencijalne ideje da izvrši agresiju, invaziju ili bilo kakav napad na Srbiju. To piše u svim savremenim doktrinama sveta i to je za nas od ključnog značaja, posebno u svetu koji nije bastion sigurnosti i sigurne budućnosti”, rekao je Vučić.

Tanjug, RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *