“Faust” otvara opersku sezonu u SNP

NOVI SAD –U subotu, 2. novembra novosadska publika će nakon 24 godine imati prilike da ponovo sklapa pakt sa „Faustom“. Reč je o delu čuvenog francuskog kompozitora Šarla Gunoa o starom naučniku Faustu koji je prodao dušu đavolu kako bi udovoljio svojoj nezasitoj želji za užicima i beskrajnoj intelektualnoj radoznalosti.

Nakon uspeha Verdijevog „Rigoleta“, Opera SNP-a nastavlja saradnju sa mladim i talentovanim rediteljem, Aleksandrom Nikolićem, gostom iz Beograda. Premijera će biti 2. novembra u 19.30 časova.

Drugačije, raskošno, izazivački. Potragom za užicima i novom mladosti naš moderni Faust otvara 159. opersku sezonu Srpskog narodnog pozorišta vraćajući nas u Pariz i teatar devetnaestog veka.

„Ideja nam je da ovakvim projektima, poput ’Fausta’, kroz novu vizuru predstava približimo Operu široj publici. Istovremeno pokušavamo da vratimo i izvesnu dozu prestiža i glamura teatru, da ponovo oseti ubuđenje pred svaku novu premijeru. Mislimo da je pravi zgoditak u reditelju Aleksandru Nikoliću koji apsolutno razume potrebe, kroz režijsku postavku, naše publike, te da smo do sada dobili fenomenalne reakcije novosadske publike,“ objašnjava direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov.

RTV

Foto: S. Doroški, Srpsko narodno pozorište

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *