Kad novinari zaprže riblju čorbu

BEOGRAD – Kulinarski okršaj novinara u spremanju riblje čorbe biće održan 15. oktobra u restoranu Velika Skadarlija od 16 časova. Među osam novinarskih parova koji će se takmičiti u pripremanju ovog ribljeg specijaliteta naći će se novinari RTS-a, Prve TV, Pink-a, Happy, predstavnici štampanih glasila, specijalizovanih portala.

Turistička organizacija Vojvodine kao organizator, potrudiće se da donese autentični duh vojvođanskih čardi u centar Beograda. Dok se čorba krčka na tihoj vatri šireći opojni miris ribe užitak će upotpuniti zvuci tamburica.

Nakon odluke stručnog žirija, okupljeni će imati prilike da probaju proizvod kulinarskog umeća novinara, uživaju uz vino i muziku.

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe predstavlja deo turističko-gastronomske manifestacije Dani Vojvodine u Beogradu, koja se ove godine održava sedmi put. Tom prilikom biće predstavljena turistička ponuda Vojvodine tokom dva dana 15. i 16. oktobra od 11 do 19 časova ispred restorana Velika Skadarlija. Za drugi dan manifestacije u periodu od 14 do 16 časova zakazan je panel ,,Riznica ukusa Vojvodine“.

Vojvođani na Balaševićev stih ,,al’ se nekad dobro jelo“ vole da kažu da se u Vojvodini i danas dobro jede. Cilj ove manifestacije biće da se Beograđani i turisti upravo ubere u istinitost obih tvrdnji, ali i da se skrene pažnja na turistički potencijal i kapacitete koje sever Srbije poseduje. Duh tradicionalnog života na salašima očuvan u moderno doba predstavlja glavni adut Vojvodine.

Panonske avanture ravničarskim prostranstvom očekuju one koji se odluče da zaplove vojvođanskom ,,šarenicom“ protkanom njivama, šumama i rekama. U Vojvodini svako može biti mornar, zato se okušajte u ovoj plovidbi na mestu na kom se pesak meša sa zemljom.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *