Novosadska “Tvrđava” šampion Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

ZEMUN – Stonoteniseri iz stonoteniserke našeg najmlađeg stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom novosadska “Tvrđava – 021” bili su najuspešniji na pojedinačnom prvenstvu Srbije koje je održano u Master centru u Zemunu. Takmičari Tvrđave su osvojili ukupno šest medalja, od kojih su tri zlatna, jedno srebrno i dva bronazana odličja.

Zaltnom medaljom se u konkurenciji stojećih stonotenisaera okitiuo Aleksej Radukić u kategoriji K: 8 i Mihailo Radovanović u kategoiriji takmičara K : 6 – 7 u kojoj je njegov klupski drug Ivan Bogdanović bio srebrni.

U konkurenciji stonotenisera u kolicima Mladen Ćirić u kategoriji K:3 osvojio je zlatnu medalju dok je Siniši Bradaševiću pripalo bronzano odličje. Kod žena, u kategoriji K:1 – 5 bronzanim odličjem se okitila naša reprezentativka osvajačica srebrtne medlje sa protreklog evropskom šampionata u Helsinborgu Ana Prvulović.

“Niko nije slutio da ćemo kao najmlađi klub u zemlji za veoma kratko vreme biti najbolji u državi. Verovali smo u to, od prvog našeg treninga trudili se i zalagali maksimalno, ponekd i više od svojih mogućnosti. Na kraju uloženi trud i rad se isplatio.Čestitam mojim takmičarima i trenerima na ovom istorijskom uspehu za naš klub. Ovo je veliki podstreh za sve nas”  kaže osnivač i glavni trener novosadske Tvrđave – 021 naš proslavljeni paraolimpijac Ilija Đurašinović.

RTV (Ljubenko Zvizdić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *