Pastor u Briselu: Međuregionalna saradnja ubrzava proces evropskih integracija

BRISEL, NOVI SAD – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor razgovarao je danas u Briselu sa predsednikom Komiteta regiona(CoR) Karlom Hajncom Lambercom. Na sastanku je bilo reči o odnosima koje AP Vojvodina gradi sa drugim regijama, načinu na koji međuregionalna saradnja ubrzava proces evropskih integracija Republike Srbije, ali i o ulozi i doprinosu Kancelarije Vojvodine u Briselu u ovom procesu.
Pokrajinska vlada

Predsednik Pastor je istakao da u poslednjih par godina interes evropskih i drugih regija za saradnju sa Vojvodinom raste zbog dosadašnjih aktivnosti pokrajine, ali i zbog toga što se ukupna percepcija po pitanju evropske budućnosti Republike Srbije menja na bolje.

“Sa posebnom pažnjom pratimo dešavanja u vezi sa izborom komesara za proširenje EU. Za nas bi bilo od izuzetnog značaja da to bude neko iz našeg bližeg okruženja, zbog poznavanja naših prilika, ali i naših napora, nastojanja i spremnosti da što pre postanemo član EU”, rekao je Pastor i dodao da je izuzetno bitan i naredni budžetski period Evropske unije, odnosno budućnost regija sa aspekta budžetskih mogućnosti.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *