Počeo 23. Međunarodni video festival “Videomedeja”

NOVI SAD – Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otvaranju 23. Međunarodnog video festivala “Videomedeja“ koji će trajati do 12. oktobra. Festival se održava na tri lokacije i to u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u Malom likovnom salonu i Kafe – galeriji “Izba“, a svi sadržaji su besplatni za posetioce. Festival organizuje Udruženje za video umetnost “Videomedeja“, a ovogodišnji pokrovitelji festivala su Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Svečano otvaranje Festivala zakazano je za danas u Kino Sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine sa početkom od 20 časova. Festival će otvoriti direktorica Udruženja za video umetnost Videomedeja, Ivana Sremčević Matijevići član Gradskog veća za kulturu, Dalibor Rožić.

“Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da vas pozdravim na otvaranju Međunarodnog video festivala “Videomedeja“, koji se u Novom Sadu održava 23. put. Ako neki kulturni program traje, opstaje i razvija se skoro četvrt veka onda možemo da budemo sigurni da on poseduje kvalitet i zato “Videomedeja“, sa pravom važi za manifestaciju od izuzetnog značaja za Grad. Savremena video umetnost je veoma dinamična i atraktivna umetnička forma koja izaziva veliko interesovanje i zato smo ponosni na ovaj Festival koji nam pruža uvid u mogućnost primene naprednih tehnologija u aktuelnoj svetskoj umetničkoj praksi. Pored toga, “Videomedeja“ predstavlja priliku za edukaciju studenata i svih onih koji su zainteresovani za ovu umetničku formu, kao i za i afirmaciju i povezivanje mladih umetnika. Ovaj renomirani festival audio-vizuelne umetnosti iz godine u godinu privlači sve više umetnika iz svih krajeva sveta koji svojim različitim umetničkim vizijama i dometima doprinose formiranju neke vrste nezavisne scene koja je veoma značajna za publiku koja prati kulturnu scenu”, rekao je Dalibor Rožić.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *