Serbia Fashion Week: Raj za modne sladokusce

Sinoć je Novi Sad opet zasijao. To može značiti samo jedno: u narednih pet večeri očekuje nas pravi raj za sve poklonike mode –  sfere umetnosti u kojoj svako može da mašta i učestvuje.

Prvo veče otvoreno je revijom Nenada Brkića iz Srbije, a njegova kolekcija haljina u boji crvenog vina, dosta providnih, s detaljima perja, pokazala su nam da strast još nije zamrla, probudivši u nama iskru žudnje za ljubavlju.

Tijana Medenica nekako kao da je spajala nespojivo, neharmonično, možda previše za ukus novosadske publike, nabacujući šarenilo boja, što je hrabrost, u jednu ruku, ali žuta perja, roze i bela, koja su otpadala i letela po pisti, šljokice, bili su nam too much. Ljupka dečija lica koja su šetala kao profesionalne manekenke, ruku pod ruku sa već izgrađenim devojkama s piste, pobrale su najviše aplauza, mada oni koji redovno prate modne trendove, mogli bi vam reći da je ovo već viđeno. Tuce puta.

Nemanja Jovanović iz Novog Sada, s vidnom dozom treme, s obzirom na to da mu je ovo prva revija na ovakvom događaju velikom, prikazuje nam seksi eleganciju, a bela duga haljina, kao i mnogo šliceva, goli bokovi i varijacije na temu otvorenih leđa, uspeli su da nas omame na tren i stvore auru misterioznosti i tajnovitosti, vodeći nas kroz hodnik na čijem putu ne znamo šta nas čeka, a rado mu hrlimo.

Nakon kratke pauze i cocktail-a upriličenog u Master centru Novosadskog sajma, organizatori su se potrudili da gostima ništa ne manjka, dok su sponzori prigodnim poklončićima obeležili sedišta, pa je uživanje u modnom spektaklu moglo da se nastavi drugim blokom koji je otvorila revija bundi, sa specijalnom gošćom, bivšom manekenkom Svetlanom Dimitrić Cecom, koja je plenila dugim izvajanim nogama i neverovatnom luks jaknom crvene boje.

Saga Greek Furs uspeli su da nam donesu glamur, život na visokoj nozi, luksuz i neverovatno istančan ukus kada su krzna u pitanju. Da je sve bilo savršeno – priznajemo, jeste! Brend je već četiri godine na srpskom tržištu, a ovo je prvi put da se predstavljaju. Ženske „Bomber“ jakne od nerca izuzetnog umeća i muške bunde zaustavljaju dah! Za pravljenje ovakvih „remek-dela“ zahteva se nekoliko dana, i nastaju jedan deo u Grčkoj, a drugi u Italiji. Iako nije pristojno govoriti o cenama, morali smo da upitamo, a otkriveno nam je da jedan komad otprilike staje od 170.000 dinara pa naviše. Ukoliko vam to premašuje budžet, žao nam je. Greek Furs su kao stvorene za to da ih stavite na sebe i nikad ne skinete, pa čak i leti, ako treba!

Antonela Gregorović iz Hrvatske, osim sedam crvenih istovetnih haljina sa karnerima, puno karnera, ništa nije probudila u publici, a monotonija je zavladala i na sceni i u velelepnoj hali.

Aliko Fashion, kolekcijom „Nebo“  najzad pokazuje kombinacije dve boje, smelo, sivo i lila, tako da se dobije dah stila a opet ne pretera; i taman kad smo pomislili da će ići nabolje, nažalost, videli smo ne baš zanosne haljine, koje deluju poput zavesa, da bi nas na mah opet oduševio komplet sako i pantalone namenjen elegantnoj i sofisticiranoj dami, pa opet „zavese“ i već viđene haljine čim otvorite Instagram, a nama je podhitno potrebna infuzija novina i kreativnosti jer, ljudi, ovo smo već videli! Bravo za nosivost haljina, recimo kod malih i velikih matura.

Pedro iz Španije, „zahvaljujući“ aerodromu u Švajcarskoj koji mu je zarobio kolekciju, nije uspeo da istu predstavi i možemo samo zamisliti koji je to peh i kako se ovaj dizajner oseća, ali Helena Scrittore, simbol moći, zapečatila je prvo veče Serbia Fashion Week-a svojim neevrovatnim odabirom modnih kombinacija koje su izazov ja jaku, smelu, snažnu, karakterno čvrstu ženu, samosvesnu i uspešnu, borbenu i onu koja nije naučila da ne gazi po trnju. Iako trudna, dizajnerka nam otrkiva da je bila vrlo posvećena, što i nije morala – to smo videli i sami. Uložen trud, rad, vreme i kvalitetan materijal, zaista nisu mogli biti neprimetni pred našim očima. Sve svedeno, nosivo, dobrih krojeva, zanimljivi ženski žaketi sa detaljima, crni kombinezon za poslovne prilike, ali i večeru na kojoj ćete sigurno biti vereni, izvrsni sakoi, odlične pantalone, toliko dobro uklopljeno, da ne čudi što je ova buduća mama pobrala najjači aplauz! Profesionalac? O, da!

Vidimo se svake večeri do 14. oktobra a vi ne zaboravite da stvaralački proces na poznaje granice. Proputujte kroz svet neverovatnih kombinacija zahvaljujući 13. Serbia Fashion Week-u  – najznačajnijem modnom događaju u jugoistočnoj Evropi.

 

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *