Šimanovci dobijaju vrtić, radovi vredni 120 miliona dinara

ŠIMANOVCI – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju objekta Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni” u Šimanovcima, u opštini Pećinci, prvi objekat ove ustanove posle 30 godina, koji će, kako je najavljeno, biti izgrađen do kraja sledeće godine. Reč je o izgradnji prve faze radova, a ukupna vrednost investicije iznosi 120 miliona dinara.

“Naša namera je da zajedno sa lokalnom samoupravom rešimo ovaj višedecenijski problem, jer su deca ove predškolske ustanove boravila u osnovnoj školi u neadekvatnim uslovima. Do kraja naredne godine završićemo ovaj objekat od 1.700 kvadratnih metara, koji će deci i zaposlenima pružiti najbolje uslove za boravak i rad”, kazao je predsednik Mirović.

“Rešili smo samo ove godine probleme i u Beloj Crkvi, gde smo izgradili novi objekat, Centralnu kuhinju u Novom Sadu, ali i u drugim mestima. Pitanje demografije i nataliteta je najvažnije pitanje danas u Srbiji, a izgradnja novih vrtića daje sigurnost roditeljima, što doprinosi i proširenju porodice”, istakao je Mirović.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *