Svečanom ceremonijom “Serbia Fashion Awards” zatvoren 13. “Serbia Fashion Week”

NOVI SAD – Poslednji, šesti dan 13. izdanja “Serbia Fashion Weeka”, najznačajnije i najveće modne manifestacije u Istočnoj Evropi, bio je posvećen tradicionalnoj dodeli nagrada “Serbia Fashion Awards”. Svečanost na kojoj su najuspešnijim dizajnerima i manekenima dodeljena priznanja, organizovana je glamuroznom ambijentu novosadskog hotela Sheraton. Nagrade su raspoređene u četrnaest kategorija, a stručni internacionalni žiri nagradio je najuspešnije kolekcije, najbolje dizajneri, talente, modele i dizajnere koji će 2020. godine predstavljati Srbiju na nedeljama mode na Malti, u Argentini i Milanu.

Mladi modni dizajner Bogdan Mrša pobednik je takmičenja Fashion Talent Designer Competition 2019. i European Fashion Union – Milano Fashion Week za 2020. Pobednica takmičenja European Fashion Talent Designers Competition 2019. je dizajnerka Kristina Mitrović.

Najbolji muški model za 2019. godinu je francuski maneken Tedi Lesueur, a priznanje za najboljeg ženskog modela pripala je Jeleni Gluščević. Talentovana trinaestogodišnjakinja Tara Katarina osvojila je nagradu Most Promising Young Designer of 2019. Dizajnerka Jovana Živković osvojila je nagradu Winner of Defile a Paris, a kreatorki Suzani Perić po drugi put pripala je nagrada Winer for Mad Mood Milano Fashion Week 2020.

RTV

Foto: SFW (Nenad Karlić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *