Vučević: Novi Sad subvencioniše privatni biznis

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su ugovore dobitnicima subvencija za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada za 2019. godinu. Reč je o Javnom pozivu za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu. U budžetu Grada Novog Sada za realizaciju te mere obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara, a odobrena su za 84 nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

“Nastavljamo kroz budžet Grada da osnažujemo našu privredu i ohrabrujemo Novosađane za ulazak u preduzetničke vode. Za to treba odvažnosti, jer nije lako doneti odluku za samostalnu borbu na tržištu. U ime Grada im čestitam na toj odluci, jer bez privatnog poslovanja nema ni oporavka ekonomije države. Mi danas imamo bolje makroekonomske rezultate, kako na centralnom, tako i na lokalnom nivou, u pogledu punjenja budžeta. Obaveza je Gradske uprave da sve ono što se investira od plaćanja poreza i doprinosa na zarade i od naplata komunalija, kao i drugih prihoda koje Grad ostvaruje, distribuira i investira u preduzetnički sektor. Tim usmeravanjem sredstava, omogućavamo onima koji kreću u sopstveni biznis, odlične početne uslove. Svim preduzetnicima želim da budu istrajni, uporni i da veruju u sebe i kad je teško. Grad će u narednom periodu ponuditi još podsticajnih mera i ponosni smo što smo rekorderi u Srbiji, jer kao lokalna samouprava izdvajamo preko 160 miliona dinara za različite mere i podsticaje za zapošljavanje”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je istakao da to uručenje ugovora, za Gradsku upravu za privredu predstavlja završetak jednog konkursa, a da je za preduzetnike tek početak ni malo lake borbe na tržištu.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *