Inžinjerijska jedinica Vojske Srbije opremljena novim sredstvima

BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića, obišao je danas 210. inžinjerijski bataljon Druge brigade Kopnene vojske u kasarni “Ribnica“ u Kraljevu, gde je prisustvovao prikazu inžinjerijskih sredstava dobijenih iz donacije NR Kine Vojsci Srbije i delu obuke pripadnika te jedinice.

Ministar Vulin je, nakon obilaska tehničkog parka i prikaza obuke, istakao da se danas završava tehnički prijem sredstava dobijenih iz donacije Narodne Republike Kine.

“Sa velikim zadovoljstvom moram da kažem da smo prvi put od davnih pedesetih godina dobili inžinjerijsku jedinicu opremljenu potpuno novim sredstvima, koja odgovaraju najvišim svetskim standardima. Ulaganje u Vojsku je ulaganje u kvalitet života svakog od nas. Zahvaljujući ovoj donaciji, zahvaljujući ovim sredstvima koje imamo, moći ćemo više da pomažemo civilnom stanovništvu, moći ćemo da probijamo puteve, da postavljamo mostove, moći ćemo da rešavamo probleme koje imaju lokalne samouprave i koje imaju naši građani. Svako ulaganje u Vojsku Srbije se isplati i svako ulaganje u Vojsku Srbije poboljšava kvalitet života svakog od nas”, istakao je ministar Vulin.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *