Jesenji sajam zapošljavanja na Fakultetu tehničkih nauka

NOVI SAD – Na Fakultetu tehničkih nauka održan je jesenji Sajam zapošljavanja u organizaciji ESTIEM studentske organizacije pod sloganom “Budi svoja veza”. Četvrti sajam okupio je najviše kompanija do sada što je pokazatelj da događaj raste i da ima svoju svrhu. Cilj sajma je da se ostvari veza između kompanija, fakulteta i studenata, da sve strane saznaju više jedne o drugima što bi za rezultat imalo skraćenje puta od diplome do zaposlenja.

“Osnovni cilj nam je da studenti veoma lako nađu praksu i posao i da postignu ono za šta ih pripremamo ovde na fakultetu”, kaže Sonja Borota iz ESTIEM studentske organizacije.

Fakultet Tehničkih nauka broji više od 14 hiljada studenata, koji pohađaju studije na nekom od 13 departmana, i predstavlja izvor najkvalitetnijih kadrova u ovom delu Evrope, zbog čega i renomirane strane kompanije imaju interes da tu predstave svoj rad i ponude zaposlenje ili stručnu praksu, a studentima ovo je idealna prilika da ostvare direktan kontakt sa potencijalnim poslodavcima.

RTV (Ivana Munišić Jovanović)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *