Kreativna radionica za decu i koncert klasične muzike za bebe u Novom Sadu

NOVI SAD –U Galeriji Matice srpske danas  u 11.00 i 12.30 časova biće održan koncert klasične muzike za bebe i roditelje, za koji su usled velikog interesovanja roditelja sva mesta zauzeta, dok će od 11.00 do 12.30 sati biti održana kreativna radionica za decu pod nazivom Doktori za slike.

Novembarski ciklus kreativnih radionica subotom od 11.00 do 12.30 sati pod nazivom Raskošni svet umetnosti posvećen je novootvorenoj izložbi “Kračun” koja predstavlja stvaralaštvo jednog od najznačajnijih srpskih baroknih slikara.

Kroz pet kreativnih radionica mališani će saznati o životu Teodora Kračuna, a potom otkriti kako su umetnici nekada oslikavali čitave crkve, koje su sve veštine bile potrebne da bi se jedna ikona naslikala i ukrasila pozlaćenim ramom, ali i kako danas konzervatori i restauratori pokušavaju da sačuvaju slike od propadanja.

Poslednja radionica u novembarskom ciklusu posvećena je očuvanju ikona i slika starih nekoliko vekova. Da bismo danas u muzejima i galerijama mogli da se divimo stvaralaštvu naših prethodnika, veliku ulogu imaju konzervatori i restauratori. Mališani će upoznati našeg „doktora za slike” koji će im objasniti iz čega se sastoji ovaj zahtevan posao očuvanja slika. U kreativnom delu radionice deca će kroz igru i sama oprobati u „popravljanju” slika.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *