Mađunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva od petka do ponedeljka

NOVI SAD – Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva SJAJ biće održana od petka, 8. do ponedeljka, 11. novembra na Novosadskom sajmu. Ponuda zlatnog i srebrnog nakita, dragog kamenja, kovanica, legura, lemova, mašina za graviranje, alata i opreme za zlatarstvo, alarmnih sistema, ambalaže i novih tehnologija u izradi nakita, čini Međunarodnu izložbu SJAJ idealnim mestom za sve koji posluju u oblasti zlatarstva. Odličan poslovni ambijent omogućava ostvarivanje saradnje zlatara iz celog regiona, koji na Sjaju imaju priliku i da unaprede znanje kroz stručne skupove i radionice. Časovničare očekuju satovi, kao i alati i pribor za časovničarstvo. 

U subotu, 9. i nedelju, 10. novembra biće održana i izložba GEMEXPO. Tokom Izložbe SJAJ biće organizovano i ocenjivanje kvaliteta, a najboljima uručena priznanja.

U Hali „Master“ će biti organizovana i stručni skupovi i radionice. Predavanje o problemima kod livenja i valjanja srebra i načinima za njihovo rešavanje održaće zlatar Salma Jožef na dan otvaranja Izložbe, u petak, 8. novembra.

U subotu, o rudniku plemenitog opala, Libanka u Slovačkoj, govoriće prof. dr Vladimir Simić sa Rudarsko-geološkog fakulteta. U planu je i tribina „Sakupljanje minerala, stena i fosila – neophodnost uvođenja regulative“. Učesnici su dr Dragan Jeremic, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine i predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Rudarsko-geološkog fakulteta, Srpskog gemološkog društva GemS i Društva ljubitelja stena, minerala i fosila GEO-PAN. Prezentaciju „Ispiranje zlata“, istog dana, izvešće mr Rajko Kondžulović, geolog.

U nedelju, 10. novembra predavanje „Identifikacija dragog kamenja“ održaće prof. dr Zoran Miladinović, Rudarsko-geološki fakulteta.

Radno vreme Izložbe SJAJ, od petka do nedelje biće od 10 do 19 časova, u ponedeljak, 11. novembra, od 10 do 16 casova. Ulaz će biti besplatan uz registraciju.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *