Na novi poziv 117 zahteva za kupovinu traktora iz IPARD-a

BEOGRAD –Do sada je u okviru javnih poziva za korišćenje sredstava iz IPARD-a namenjenih srpskom agraru odobren 241 projekat, dok je 170 korisnika realizovalo svoju investiciju, nabavilo traktor, ili mehanizaciju i poslalo zahtev za isplatu, kažu u Ministarstvu poljoprivrede

Novac je već dobilo 118 poljoprivrednika i njima je isplaćeno 5,27 miliona evra, a u ovom trenutku već je podneto 117 zahteva za podsticaj za kupovinu novog traktora po javnom pozivu koji je raspisan 24. septembra 2019. godine i koji će biti otvoren do 25. novembra 2019. godine.

Ukupan budžet koji je opredeljen kroz do sada sedam IPARD javnih poziva iznosi 17,6 milijardi dinara ili oko 152 miliona evra, a srpskim poljoprivrednicima ostaje da se raspodeli još oko 24 miliona evra iz tog evropskog fonda namenjenog agraru, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

“Sredstava ima, a na nama je da našim poljoprivrednicima pomognemo da sredstva što bolje iskoriste, mada i oni samo postaju sve veštiji u povlačenju sredstava”, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *