Najviša gradska priznanja nosiće imena znamenitih Kikinđana

KIKINDA – Najviša priznanja Grada Kikinde, koja se dodeljuju za značajan doprinos i postignute rezultate u oblastima nauke, kulture, sporta i dobrotvornog rada, ubuduće će nositi imena znamenitih Kikinđana. Tu odluku usvojili su odbornici Gradske skupštine na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.

Gradska priznanja ubuduće će nositi imena znamenitih Kikinđana, koji su u različitim oblastima nauke, kulture, sporta i društvenog rada ostavili poseban pečat u istoriji grada. Kikindske gradske vlasti pozvale su svojevremeno pojedince, organizacije i udruženja da se aktivno uključe i daju svoje predloge na osnovu kojih bi bio formulisan predlog Odluke o nagradama i priznanjima. Kikindski Klub istoričara aktivno se uključio u tu inicijativu.

“Ideja vodilja Kluba istoričara Kikinde bila je da predočimo imena onih ljudi koji su, po našem mišljenju, posebnmo zaslužni u pojedinim obnlastima naučnog, društvenog života Kikinde. Izašli smo sa spiskom od 20-tak imena, odnosno sa viđše predloga po nagradi, a nadležna Komisija pri Gradskoj upravi donela je konačnu odluku koja će imena poneti najviša priznanja grada“, kaže Srđan Sivćev iz Kluba istoričara.

RTV (Tatjana Popović)

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *