Pokrajinski poslanici o budžetu

 

NOVI SAD – U Velikoj sali Kongresnog centra “Master” na Novosadskom sajmu u 10 sati počela je 34. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine. Za sednicu je predložen sledeći dnevni red sa sedam tačaka....

Poslanici raspravaju o izveštaju o budžetu Pokrajine za prvih 9 meseci ove godine. Predlog prve tačke dnevnog reda obrazlagala je pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović.

Glavna zamerka koja se čula pre početka sednice, ali koja se mogla čuti i u sali od kada je rasprava počela, jeste zamerka opozicije da čak ni posle tri i po godine od kada su najavljeni glavni prioritetni projekti, još uvek nije započeta njihova realizacija. Inače, u sali sede predstavnici Srpske radikalne stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Oni pitaju kada će ti projekti biti započeti i da li ima dovoljno sredstava u budžetu za tu namenu. Poslanici LSV-a zameraju i nepostojanje zakona o finansiranju.

Predstavnici vlasti odgovaraju da se radi na svim kapitalnim projektima koji su najavljeni, da sredstava ima dovoljno, ali da je još uvek rano u ovom trenutku svoditi račune. O tome će se, kako kažu, govoriti pred kraj godine kada se bude govorilo i o završnom računu.

Pored toga, na dnevnom redu naći će se i predlog o donošenju prostornog plana područja posebne namene predela izuzetnih odlika “Potamišje”. Pred polanicima će se naći i izveštaj o poslovanju Garancijkog fonda Pokrajine Vojvodine za prošlu godinu.

RTV

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *