BEOGRAD –Na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma, koji će biti održan od 22. do 30. novembra, publika će imati priliku da pogleda nekoliko domaćih premijera, među kojima su ostvarenja koja su sa velikim uspehom prikazivana na svetskim festivalima, najavili su organizatori.

Film Maše Nešković “Asimetrija” će svoju premijeru imati u subotu, 23. novembra u 19 časova u Kombank Dvorani. Ostvarenje je premijerno prikazano u okviru programa “New Directors Competition” 43. Mostre u Sao Paulu, u Brazilu.

U ovom ostvarenju koje dovodi u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju, uloge tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović…

Domaći film ‚”Moj jutarnji smeh”, debitanta Marka Đorđevića svoju svetsku premijeru imaće upravo na 25. Festivalu autorskog filma u Kombank Dvorani 26. novembra.

“Moj jutarnji smeh” je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost.

Sve to, u širem smislu, govori o jednoj generaciji koja je odrastala „pod staklenim zvonom“ i čiji su roditelji pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti.

Tanjug