Pupovac: Sudbina nestalih jednako važna i za Hrvate i za Srbe

VUKOVAR – Delegacija srpske zajednice u Hrvatskoj danas je u Vukovaru položila vence za stradale u ratu 1991-1995. godine, a predsednik SDSS-a i zastupnik u Saboru Milorad Pupovac je rekao da je sudbina nestalih jednako važna i za Hrvate i za Srbe.

Kako stoji u saopštenju Srpskog narodnog veća (SNV), delegacija je položila vence u Dunav kod Veslačkog kluba i na spomen-obeležje na Ovčari. Pupovac je, kao i prošle godine, u Vukovar došao uoči obeležavanja Dana sećanja na žrtvu Vukovara, a sa njim su bili predsednik SNV Boris Milošević, predsednica Udruženja “Protiv zaborava” i predstavnici srpskih manjinskih veća.

“Danas smo u ime SNV-a, Udruženja žrtava porodica nestalih i ubijenih Srba “Protiv zaborava” te srpskih manjinskih veća s područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije prvo položili venac u Dunav za Srbe koji stradali i ubijeni pred početak sukoba, zatim za ranjene, bolesne i zaposlene vukovarske bolnice koji su zarobljeni, a potom ubijeni na lokalitetu Ovčara, a ovde u crkvi Svetog oca Nikolaja zapalili smo sveće za sve žrtve, ljude koji su stradali u ratnom razdoblju u gradu Vukovaru i okolini”, rekao je Pupovac.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *