BEOGRAD –Roma Company obezbedila je kompletan materijal za obnavljanje fasade Pozorišta Puž iorganizovala oslikavanje crteža na fasadnom zidu na ulazu u pozorište. Oslikani zid uneo je vedrinu u dvorišni prostor između pozorišta i stambene zgrade, a svoju promociju doživeo jetokomproteklog Premijernog vikenda, kojim je obeležen početak nove sezone.

„Zahvaljujemo se Roma Company na pravovremenoj inicijativi i pruženoj pomoći na održavanju i ulepšavanju našeg objekta, kojem je posle 30 godina korišćenja svakako bila neophodna sanacija. Želimo da pozovemo i ostale društveno odgovorne kompanije na saradnju, a Pozorište Puž će uvek biti pouzdan partner i pravo mesto za projekte od javnog interesa,“izjavio je Đoko Bulajić, vd direktora Pozorišta Puž.

Pozorište Puž i zajednica dobili su veseo, vedar i vrlo zanimljivo oslikan crtež, koji će svakako izmamiti osmeh na licu prolaznika, a svakodnevni život i aktivnosti biće lakše uz notu optimizma kojim zid zrači. Osim toga,  veliki broj najmlađih posetiocaod sada ima još jedno lepo mesto pored kojeg mogu da zabeleže nezaboravne trenutke provedene u Pozorištu Puž.

„Roma Company nastavlja dugogodišnju praksu društveno-odgovornog poslovanja, kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu, pružajući pomoć tamo gde je najpotrebnije. Nadam se da će ovaj naš mali doprinos učiniti prijatnijim boravak za veliki broj najmlađih posetioca, ali i prolaznika, jer Pozorište Puž to svakako zaslužuje,“ izjavila jeJelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Slikarka Maja Živković oslikala je na fasadnom zidu pozorišta crtež inspirisan dečijim motivima,koji je uklopljen u postojeći vizuelni identitet pozorišta. Kako je u pitanju spoljašnji prostor, za oslikavanje su korišćene akrilne fasadne boje otporne na vremenske uticaje.

Profesionalno repertoarsko pozorište za decu osnovali su 1977. Slobodanka Caca Aleksić, upravnik i reditelj, i Branislav Milićević – Branko Kockica, glumac, kant-autor i dramski pisac. U početku Pozorište nije imalo svoju salu, već je predstave izvodilo u raznim salama i zato se tada zvalo Putno pozorištance “Puž”. Od februara 1988. Pozorište “Puž” se nalazi u sali, u ulici Radoslava Grujića 21.