SKOPLJE – Šest osoba je poginulo, a najmanje 300 je povređeno u dva snažna zemljotresa koji su rano jutros pogodili Albaniju, preneo je Asošijeted pres. Portparolka ministarstva saopštila je da su dva tela izvučena iz srušene zgrade u Draču, prenosi AP. Među povređenima i poginulima u zemljotresu koji je rano jutros pogodio Albaniju nema državljana Srbije rekao je ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić. U Draču je do sada zabeleženo ukupno tri žrtve, dve su pronađene u mestu Tumana i jedna u Kurbinu. On je naveo da u Albaniji trenutno živi oko 20 državljana Srbije, sa kojima je ambasada u kontaktu, i da su svi oni dobro.

“Još je rano da se utvrdi tačan broj žrtava, dosta objekata je oštećeno, naročito u mestu Tumana”, rekao je Zarić za RTS.

On je rekao da, prema podacima albanskih vlasti, među povređenima i poginulima nema stranaca. U Tirani trenutno boravi delegacija od stotinak srpskih privrednika koji su došli zbog Međunarodnog sajma i svi su na bezbednom. 

Niko od predstavnika kompanija izlagača koji borave na Sajmu privrede u Tirani nije povređen u zemljotresu i svi se osećaju dobro, izjavio je Aleksandar Radovanović koji ispred Privredne komore Srbije boravi na sajmu u glavnom gradu Albanije.

Radovanović je za Tanjug rekao da je u delegaciji stotinak privrednika, a da su noć proveli u obližnjem parku pored hotela u centru Tirane.

“Smešteni smo u hotelu koji ima 23 sprata. Zemljotres je bio stavičan. Nismo znali kako će hotel “da se ponaša'”, svedoči Radovanović.

 Fonet, Tanjug,RTS

Foto: albaniandailynews.com