NOVI BEČEJ – Zimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj okupiće rekordan broj takmičara i gostiju na 8. međunarodnoj manifestaciji “Manić-Tisa 63” koja će se održati od 6. do 8. decembra 2019. u Novom Bečeju. 

Milan Mumin, frontmen novosadskog benda “Love Hunters” i legendarni novosadski rock muzičar, koji je ove godine i dobitnik “Oktobarske nagrade Novog Sada”, promoter je ovogodišnje manifestacije MANIĆ-TISA 63. 

Pored domaćih ljubitelja ribolova i gurmanskih majstora očekujemo i brojne takmičare i goste iz ex YU regiona, ali i iz Slovačke, Italije i Mađarske. 

Uporedo sa tradicionalnim takmičenjem u pecanju Manića, tu je i takmičenje u nadevanju pikantnih domaćih kobasica koje iz godine u godinu privlači sve veći broj takmičarskih ekipa. Na posebno uređenim takmičarskim pozicijama vrsni majstori od zanata pripremaju delikatesne kobasice po svojoj recepturi nakon čega ih ispržene na talandari predaju žiriju na ocenjivanje a ostastak dele sa prijateljima. 

BOGAT I ZANIMLJIV PRATEĆI PROGRAM MANIFESTACIJE 

Već u PETAK, 6. decembra od 20h počinje zabava u party šatoru Kluba “Tisa 63” (kamp kod brane) nakon zvaničnog treninga i upoznavanja sa terenom na rock večeri će biti sjajna atmosfera za druženje i zabavu, a uz banatske lepinje i domaće vino i rakiju počinje i takmičenje “Ribolovačke priče”… 

Učestvuj, pokaži se – uradi sam! 

Uporedo sa takmičenjem u pecanju na obali će se odvijati još jedna manifestacija “Tradicionalni vojvođanski disnotor” sa prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način i pripremom svinjokoljskih specijaliteta. 

Svima onima koji se ne takmiče u pecanju manića, omogućili smo uz simbolično učešće da uživaju u neograničenoj konzumaciji specijaliteta tipičnih za svinjokolj kao što su vrući čvarci, svinjski paprikaš, ražnjići, kobasice, krompirača, banatske lepinje… sve to uz vrhunsko domaće vino i domaću rakiju. 

U sklopu manifestacije “Tradicionalni vojvođanski svinjokolj”, u akciji “Uradi sam” gosti imaju mogućnost sami da spreme specijalitete od svežeg svinjskog mesa baš onako kako najviše vole. 

Za tu priliku uredićemo specijalne amfiteatre od slame i logorsku vatru a čitava scenografija biće posebno uređena u stilu starinskog seoskog dvorišta. 

Takmičenje u obaranju ruku 

U SUBOTU (7. decembra), centralnog dana manifestacije, od 13h, održaće se i “Takmičenje u obaranju ruke”… Svi zainteresovani mogu da prijave svoje učešće preko našeg Inboxa, a pijava će moći da se izvrši i na licu mesta. 

U toku centralnog dana manifestacije posetioci će biti u prilici da uživaju i u bogatom kulturno – umetničkom i muzičkom program. 

Svečana večera i dodela priznanja 

U 20h, u Hotelu “Tiski cvet” u Novom Bečeju na programu je svečana večera sa proglašenjem pobednika i dodelom priznanja. 

Bend “Akustična soba” će biti zadužen za dobru atmosferu, a biće upriličena i nagradna igra i humanitarna akcija. 

Prijavite se! 

Takmičenje u pecanju manića (pojedinačno) ……. 2.400 dinara (20 eur za strance) 

– u cenu kotizacije uključeno je degustacije hrane u kampu, učešće na takmičenju i svečana večera u hotelu. Nije uključeno prenoćište i piće u kampu. 

Takmičenje u nadevanju kobasica (ekipno) ……… 3.500 dinara 

ekipe dobijaju 5 kg svežeg svinjskog mesa, 10 metara creva za nadevanje, PVC posudu i uređeno takmičarsko mesto. Nije uključena svečana večera u hotelu i piće u kampu. 

Svečana večera u Hotelu “Tiski cvet” …………………. 1.500 dinara po osobi 

Uz društvo je lakše i lepše 

Zimi kada većina ribolovaca odlaže pecaroški pribor, ovde kod nas zahvaljujući ribi fenomenu naših voda, Lota-Lota (lat.) ili Manić, sezona tek počinje i praktično zahvaljujući maniću nikad se ni ne prekida. 

Ima li lepšeg načina za stravstvene ribolovce da zaokruže ribolovačku sezonu!? 

Druženje, razmena iskustava, nova prijateljstva, ribolovačke priče, tradicionalni običaji, tamburaši, trubači, srdačni domaćini… dovoljan su razlog da se i ove godine okupimo na obali Tise u velikom broju. 

Ovde su gosti ujedno i domaćini! ? 

Pokrovitelji manifestacije 

Manifestaciju su podržali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Opština Novi Bečej, MZ Novi Bečej, TOO Novi Bečej i TOO Bečej na čijoj teritoriji se delom manifestacija održava. 

Dobro došli! 

KLUB TISA 63 

KONTAKT: 063 179 76 39 ONLINE PRIJAVE: binmarketing.rs/manictisa63 EMAIL: klubtisa63@gmail.com FACEBOOK: facebook.com/KlubTisa63