ŽABALJ – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas Žabalj, gde će pomoću pokrajinskih sredstava biti saniran parket u jednoj od najlepših sportskih hala na teritoriji AP Vojvodine.

Batez je tim povodom sa predsednikom Opštine Čedomirom Božićem potpisao ugovor o finansiranju posebnog programa za investiciono održavanje žabaljske sportske hale. Reč je o investiciji vrednoj tri miliona dinara, u kojoj resorni sekretarijat učestvuje sa 2,6 miliona dinara. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu istakao je da je reč o projektu odobrenom na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za finansiranje posebnih programa projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini.

“Zahvalan sam lokalnoj samoupravi u Žablju što će takođe izdvojiti značajna sredstva da sufinansira sanaciju ove sportske dvorane, kojoj gravitiraju i dve osnovne, jedna srednja škola i svi sportski klubovi iz ove sredine. Postoji velika potreba da ovaj sportski objekat bude rekonstruisan i dobro je što je opštinsko rukovodstvo prepoznalo da je to jedan od prioriteta za razvoj školskog, kao i vrhunskog sporta”, rekao je Batez.

RTV (Strahinja Popadić)