Filetirana riba – jednostavna priprema za bogatu posnu trpezu

BEOGRAD – Ukoliko vam je ponestalo ideja kojima biste osvežili vaš posni jelovnik, pripremili smo za vas nekoliko predloga. Svi znamo da lekari i nutricionisti savetuju konzumaciju ribe bar dva puta nedeljno, zbog hranljivih sastojaka koje sadrži, kao što su visokokvalitetni proteini, jod, vitamini, minerali, ali i Omega 3 masne kiseline. Upravo taj podatak treba da bude vodilja kod planiranja posne i zdrave ishrane. 

Budite praktični i uz već očišćenu filetiranu ribu, pripremajte lako i brzo zdrave i ukusne obroke. Ukoliko niste sigurni koje filete odabrati, vodite se time da budu pretežno iz divljeg ulova, poput Frikom smrznute ribe i fileta. Ovakva riba je visokog kvaliteta i zamrzava se odmah nakon ulova, pa možete uživati u konzumaciji ribe sa sigurnošću da će vašem organizmu obezbediti nutritivne vrednosti zbog kojih se riba i preporučuje. Vama ostaje da odaberete između oslića, lososa i crnog bakalara, dodate bareno povrće po izboru i uživate u posnoj trpezi.

Foto: Aleksandar Matić

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *