MOSKVA –Srpske reprezentativke u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović obezbedile su učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, ulaskom u finale završnog Gran prija u Moskvi.

Milica Mandić (preko 67 kg) učešće na Igrama 2020. izborila na svoj 28. rođendan i to će joj biti treće učešće na najvažnijem svetskom sportskom događaju, dok će Bogdanović drugi put nastupiti na olimpijskom turniru.

“Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rešava viza za Tokio. Još jedna dobra stvar je bila što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja, koje će to isto biti i u Tokiju. Milica je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Valden uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Bjanka Valden je pobeđena u najboljem momentu za nas. Sutra imamo još finalne borbe i nadam se da će devojke i to izgurati”, rekao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

Bogdanović će se u finalu kategorije do 49 kilograma naći sa jednom od najboljih takmičarki Kineskinjom Vu, dok će Milica Mandić u finalu za protivnicu imati Kineskinju Zeng.

Tanjug