Mirović: Čanak zgradu RTV-a nije uspeo da izgradi za 16 godina

NOVI SAD – Nenad Čanak se danas probudio u 12 sati i ugledao novoizgrađenu zgradu RTV-a, koju nije mogao da izgradi za 16 godina svog učešća u vlasti od 2000. do 2016. godine, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović reagujući na izjavu predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine da je nova zgrada RTV-a “otvorena zbog političke promocije”.

“Razumljivo je što nije mogao da prione na taj posao jer građevinski radnici svoju smenu počinju u sedam ujutru, a u drugoj smeni, u kojoj radi Nenad Čanak, obično već završavaju poslove”, kaže Mirović.

On u saopštenju podseća Čanka da je u toku nabavka i isporuka najsavremenije televizijske opreme vredne 536 miliona dinara, koja će tokom decembra, januara i februara stizati u novoizgrađeni objekat RTV-a.

“Istovremeno, želim da naglasim da zgrada RTV-a na novoj lokaciji nije svečano otvorena i nije počela sa radom 25. novembra jer će to biti učinjeno tokom 2020. godine, kada se završi nabavka nameštaja i presele svi resursi i zaposleni. Na ovaj dan je zvanično označen završetak izgradnje, kada je simbolički emitovan jedan televizijski prilog iz novog studija”, rekao je Mirović.

“Siguran sam da će Nenad Čanak prema novoj zgradi i novoj opremi imati mnogo više obzira nego prema postojećoj, iz koje se još uvek emituje program i u kojoj je, svojim agresivnim i bezobzirnim ponašanjem, lomio table i vređao zaposlene”, zaključio je Mirović.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *