Vučić: Bahatost je srednje ime mnogima na vlasti

BEOGRAD – Jačanje ekonomije nakon teških reformi dovelo je do toga da ojača i pozicija Srbije na međunarodnom planu, a uspeli smo da prevaziđemo brojne bezbednosne izazove i krize i sačuvamo mir, istakao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić. To su tri najveća uspeha koja navodi u intervjuu za novogodišnji trobroj “Blica” ističući da Srbija više nije ničiji patrljak, sama donosi odluke i pozicija joj je snažnija.

Kada su u pitanju pregovori sa Prištinom, kaže da je u pitanju težak posao i da nije optimista što se tiče nastavka dijaloga. Dodaje da nije u pitanju samo da se sačeka formiranje vlade u Prištini. “Ono što je postojalo kao mogućnost slomili su svi jer su interesi velikih sila bili važniji od interesa malih balkanskih naroda”.

Na pitanje šta je podrazumevala ta ideja, kaže da su to drugačije utvrđene granice od onoga kako velike sile to zamišljaju.

“Oni su to slomili, istovremeno su imali žestoku podršku iz Beograda i Prištine i sad kada ih pitate šta je rešenje ne znaju da kažu. Niko ništa ni ne predlaže. Za nas je ključna stvar da sačuvamo mir i sve ćemo uraditi”, poručio je Vučić.

Navodi da nikad nije video Aljbina Kurtija i da nije fasciniran njegovim marksističkim pristupom. “U svakom slučaju bih i što se ekonomije tiče bio protiv svega što taj čovek govori, a da ne pričam o odnosima Srba i Albanaca”, rekao je Vučić.

Tanjug, Blic

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *