Brnabićeva na Nedelji održivog razvoja u Abu Dabiju

ABU DABI –Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Abu Dabiju sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom tokom učešća na Nedelji održivog razvoja. (Abu Dhabi Sustainability Week – ADSW).

Brnabić i Sarkisijan razgovarali su o ekonomskoj saradnji i prostoru za dalje unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja i tom prilikom potvrdili dobre odnose dve zemlje. Inače, nakon zvanične posete predsednika Jermenije Beogradu, u oktobru prošle godine, kada je imao susrete sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Brnabić, ukinute su vize za građane Jermenije. Brnabić je potvrdila na sastanku da su u toku završne pripreme za otvaranje ambasade Srbije u Jermeniji u toku ove godine.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je istakla da učešće na ovom važnom skupu, na kojem će biti predstavljena najviša dostignuća u oblasti tehnologije, energetike, zdravstva, obrazovanja, veštačke inteligencije i drugih oblasti, predstavlja potvrdu odličnih odnosa i bliskog partnerstva Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Ujedinjeni Arapski Emirati su zemlja koja danas u svetu predvodi razvoj u oblasti nauke i tehnologija, posebno zelene ekonomije“, istakla je Brnabićeva.

Tanjug
 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *