BEGRAD – Da li vam je bitno da vaša odeća ne menja boju nakon pranja, ne razvlači se, nema mikroorganizme i štetne materije, bude vodootporna, a veličina koju kupujete uvek istih dimenzija? Odeća sa Hoenštajn (nem. Hohenstein) oznakom kvaliteta, poseduje upravo sve ove karakteristike. Kao međunarodni priznat i pouzdan partner kompanije Lidl, nemačka kompanija Hoenštajn, sertifikovana je za istraživanje, analizu i testiranje svih vrsta tekstila. Nakon rigoroznih kontrola i provera, odeća dobija Hoenštajn oznaku kvaliteta koja garantuje postojanost, otpornost, doslednost veličina i bezbednost svakog komada garderobe.

To znači da nikada više ne morate da se „borite“ sa promenljivim veličinama: jednom kada u Lidlu pronađete svoju, možete biti sigurni da se ona neće menjati. Ukoliko pratite uputstva za održavanje, boja i oblik odeće ostaju identični kao i u onom trenutku kada ste je kupili, a snaga i izdržljivost materijala se ne dovodi u pitanje – jer Hoenštajn testira po strogim procedurama. Takođe, možete biti apsolutno sigurni u bezbednost tekstila, jer ne sadrži štetne materije.

Odeća se testira u akreditovanim laboratorijama u Hoenštajn-u različitim metodama: rastezanjem, cepanjem, ili polivanjem vodom, u okruženju u kome se imitiraju spoljašnji uslovi. Osim fizičkih, ova odeća prolazi i hemijske i termičke testove, kao i testove na alergene. Da bi se garantovala postojanost, prati se kako se tkanina ponaša pri trčanju ili saginjanju, kao i kada se znojimo.

Ovaj nemački kvalitet, sada dostupan u Srbiji, prepoznala je i naša poznata TV ličnost i glumica Marija Veljković. Lidlov tekstil je prvi izbor, kako za nju i njene mališane, tako i za druge članove porodice: „Šta je meni, kao majci, važno? Da kupovinu obavim brzo i da kupim kvalitetno. A to je lako kada imaš poverenja: u Lidlu, znam da će veličine biti ispravne, da su materijali udobni i bez štetnih materija, da će ono što kupim, valjati i trajati”, istakla je Marija Veljković.