Pacijenti oboleli od “svinjskog gripa” upućeni na kućno lečenje

KIKINDA –Kako je za RTV potvrdila dr Tatjana Karać, epidemiolog kikindskog Zavoda za javno zdravlje, dvoje pacijenata koji su bili hospitalizovani u Opštoj bolnici u Kikindi zbog virusa gripa tipa AH1N1, dobrog su opšteg stanja i pušteni su na kućno lečenje.

Usled spleta okolnosti, odnosno činjenice da je pored virusa gripa AH1N1 bio zaražen i virusom tipa B, 40-godišnji mušakarac koji je bio hospitalizovan je i hronični srčani bolesnik, pa je boravak u kikindskoj Bolnici trajao nešto duže. Nakon uspešnog opravka, taj pacijent pušten je na dalje kućno lečenje.

Nekoliko dana ranije, iz kikindske Opšte bolnice je na dalje kućno lečenje upućena i žena kod koje je takođe utvrđeno da je zaražena virusom tzv. “svinskog gripa”. Oporavak je tekao bez bilo kakvih daljih komplikacija, pa je procenjeno da dalji opravak može da se odvija u kućnim uslovima.

Prema informacijama iz kikindskog Zavoda za javno zdravlje, od početka sezone domovima zdravlja na teritoriji Severnobanatskog okruga prosleđeno je oko 8.000 vakcina, što znači da se značajno veći broj građana odlučio za vakcinaciju u borbi protiv gripa.

RTV (Tatjana Popović)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *