BEOGRAD – Pored osnovne teorijske edukacije koju pruža formalno obrazovanje, jednako je važno da se mladima omogući da naučeno primene i u praksi. 

Prema rezultatima istraživanja, koje je sprovela najveća međunarodna studentska organizacija AIESEC, “praksa u firmama” je drugi najčešći odgovor na pitanje “Šta doprinosi mladima da se najviše osećaju spremnim za posao”. Prema ovom istraživanju, iz AIESEC-a zaključuju da ono što mladima formalna edukacija pruža jednostavno nije dovoljno da bi se oni osećali spremno za tržište rada, ističući da  praksa tokom ili nakon studija studentima pruža uvid u to čime bi želeli ili ne bi želeli da se bave kasnije i u kom smeru žele da grade svoju karijeru. 

Kompanija Delez Srbija, jedan od najvećih poslodavaca u zemlji, samo tokom prethode godine učestvovala je na osam edukativnih sajmova, ali i bila učesnik 14 panela i konferencija posvećenih mladima. Na profesionlanom razvoju mladih angažovano je više od 1.000 sati, a 700 studenata je kroz različite programe bilo u prilici da spozna i praktičnu stranu naučenog na fakultetima.

“Društveno odgovorne kompanije nam pružaju podršku u resursima koje mi nemamo i tako zajedno omogućavamo da svaka mlada osoba ispuni svoj potencijal i postane lider. Delez Srbija nas već 10 godina podržava u našim projektima za mlade. Svake godine kroz razne interne i eksterne programe edukujemo studente o oblastima koje će im kasnije značiti da budu spremni za tržište rada” istakao je Goran Stojanović, potpredsednik za marketing i odnose s javnošću, AIESEC Srbija.

Delez Srbija sarađuje sa više od 20 obrazovnih institucija i pruža mogućnost mladima da svoje znanje primene u poslu, steknu praktično iskustvo kao i da osete rad u velikoj kompaniji, što samim tim podrazmeva i dobijanje veština neophodnih za profesionalni ali i lični razvoj. 

Saradnja sa studentskom organizacijom AIESEC traje deset godina i kako ističu u kompaniji rad sa mladima je uvek inspirativan i brojni su primeri kolega koji su svoje prve poslovne korake upravo gradili i počinjali kroz programe praksi, a danas su na odgovornim pozicijama i lideri velikih timova.