Svetosavski ples humanosti u Beču

BEČ – U organizaciji Srpskog centra iz Beča sutra se održava 23. Svetosavski bal, srpski bal koji je postao sastavni deo bečke balske sezone, a u fokusu ovogodišnjeg bala biće zahvaljujući kompaniji MTEL Austria humanitarni karakter. Predsednik Srpskog centra Milorad Mateović ističe da ovogodišnji bal ima poseban značaj jer će sav prihod sakupljen od prodaje karata biti namenjen za decu na Kosovu i Metohiji.

“Vlada veliko interesovanje za Svetosavskim balom. Po prvi put u istoriji održavanja ove jedinstvene manifestacije, zakupili smo i treću balsku salu hotela “Parkhotel Šenbrun”, u kojoj će biti mladi, koji će u budućnosti nastaviti da neguju tradiciju srpskih balova u Beču”, rekao je on.

Mateović naglašava da će na balu biti brojni gosti iz Srbije, Nemačke, Francuske i brojnih drugih evropskih gradova, a da će po prvi put njemu, kao počasni gosti, prisustvovati princ Filip i princeza Danica Karađorđević, koji će otvoriti Svetosavski bal, koji je već godinama nezaobilazni deo balske sezone Beča, i deo svetosavske svečanosti koje se održavaju u tom periodu.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *