BEOGRADWizz Air, „najzelenija“ avio-kompanija u Evropi* i najveći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas slavi značajan jubilej, ukupno 5 miliona putnika prevezenih u Srbiji. U okviru proslave ovog jubileja, Wizz Air je nagradio srećnog 5-milionitog putnika koji je putovao iz Lutona u Velikoj Britaniji do Beograda, vaučerom u vrednosti od 200 evra za letove Wizz Air slavi 5 miliona putnika u Srbija.

Prvi let kompanije WIZZ iz Srbije je obavljen 2010. godine. Beograd je bio jedan od prvih aerodroma u mreži WIZZ-a u regionu jugoistočne Evrope sa letovima za Dortmund i London. Od tog trenutka je WIZZ neprestano širio svoje poslovanje kroz ponudu pristupačnih putovanja za sve veći broj evropskih putnika. Danas WIZZ leti na 13 linija ka 7 zemalja do i iz Beograda i 5 linija ka 4 zemlje do i od Niša. Pored toga, prošla godina je takođe bila veoma uspešna sa oko 895 hiljada putnika koji su leteli Wizz Airom iz Srbije, što je novi godišnji rekord. 

„Drago nam je što proslavljamo ovaj značajan jubilej na aerodromu u Beogradu. Zadovoljni smo rezultatima koje smo prošle godine ostvarili u Beogradu, kao i prijemom na koji smo naišli otkako smo počeli da poslujemo na ovom aerodromu koji je važan za ceo Balkan. Naša posada spremno dočekuje poslovne i turističke putnike“, izjavila je Paulina Gosk, menadžer korporativnih komunikacija u Wizz Airu. 

*Emisije ugljen-dioksida Wizz Aira su bile najniže među evropskim avio-kompanijama u novembru 2019 (57,2 gr/km po putniku)

O kompaniji Wizz Air

Wizz Air je najveća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi čija flota obuhvata 120 aviona tipa Airbus A320, Airbus A321 i Airbus A321neo i koja u ponudi ima preko 700 destinacija sa 25 aerodroma i povezuje 154 destinacije u 45 zemalja. Wizz Air ima tim od preko 5000 profesionalaca koji nude izvanrednu uslugu i veoma niske cene karata i zahvaljujući tome je bio omiljeni izbor 38 miliona putnika u proteklih 12 meseci. Wizz Air je član Londonske berze pod skraćenicom WIZZ i uvršten je u Indekse FTSE 250 i FTSE All-Share. Wizz Air je registrovan u okviru programa Kontrole operativne bezbednosti (IOSA) Međunarodne asocijacije avio-kompanija (IATA), globalnog lidera u kontroli avio-bezbednosti. Kompanija je nedavno proglašena jednim od deset najbezbednijih avio-prevoznika od strane www.airlineratings.com, jedine agencije na svetu koja se bavi ocenjivanjem bezbednosti i proizvoda, a 2019. je osvojila i Nagradu za najbolju avio-kompaniju koja se dodeljuje u okviru međunarodnog programa Nagrade za avio-transport, jedinog koji nagrađuje najznačajnije rezultate u aerokosmičkoj industriji u najvažnijim kategorijama. Wizz Air ima jednu od najmlađih avio-flota na svetu, prema najnovijim podacima švajcarske agencije za praćenje podataka o avio-kompanijama CH-AVIATION.

Za više informacija:

Paulina Gosk, Wizz Air Group, communications@wizzair.com

Pratite nas na Tviteru: @wizzair

Pratite nas na Instagramu: @wizzair

Pratite nas na Fejsbuku: @wizzair