SIVAC – Sivac će danas biti pravo mesto za ljubitelje mesnih proizvoda jer se tamo održava Čvarak fest. Ovo je jedini festival u ovom delu Vojvodine posvećen u potpunosti čvarcima i dobra prilika za sve one koji žele da nauče kako se prave čvarci ili da se takmiče u pravljenju čvaraka.
...

Svi posetioci Sivca će  imati priliku da uživaju u degustaciji vrhunskih vojvođanskih čvaraka. Kao centralni događaj manifestacije održaće se takmičenje u spremanju čvaraka.

“Moram da kažem da smo stvarno iznenađeni brojem prijavljenih ekipa. 51 ekipa je prijavljena, to je najveći broj ekipa prijavljenih na nekom festivalu čvaraka u Srbiji i od tih 51 ekipe svaka učestvuje u takmičarskom delu. Moram da istaknem da se prijavila i jedna ekipa iz Mađarske iz Kaloča, tako da je to i prvi međunarodni Čvarak fest. Za pobednike su obezbeđene nagrade, prva nagrada je 30 hiljada dinara, 20 hiljada dinara je druga nagrada i 10 hiljada dinara je treća nagrada i biće još nekih iznenađenja”, kaže sekretar Mesne zajednice Sivac Boban Damjanović.

RTV (Marina Ratkov)