Najbolji u Srbiji i BiH

BEOGRAD – Kompanija Marbo Product, koja posluje kao deo globalne kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, i ove godine je dobitnik prestižnog priznanja Top Employer za poslovanje u Srbiji i BiH. Kompanija ovo priznanje dobija već rekordni, šesti put za redom, a na osnovu evaluacije više od 600 najboljih HR praksi koje se tiču upravljanja ljudima i procesima u ljudskim resursima. Ovo prestižno priznanje dodeljuje „Top Employers“ Institut iz Holandije.

Kompanija PepsiCo na Zapadnom Balkanu intenzivno investira u zaposlene poštujući ljudska prava, promovišući raznolikost i angažovanost. U kompaniji je kreirano inkluzivno i multikulturalno radno okruženje, a intenzivno se radi i na ravnopravnoj zastupljenosti polova, kroz posebne programe podrške ženskim karijerama. Trenutno u ukupnoj strukturi zaposlenih 46 odsto čine žene, dok se na menadžerskim pozicijama nalazi 48 odsto žena. 

Top Employer priznanje šesti put za redom je pokazatelj naše istrajnosti da kreiramo pozitivno radno okruženje za sve zaposlene. Posvećeno radimo na stvaranju jednakih i stimulativnih mogućnosti za sve – za mlade stručnjake na početku karijere, za žene na svim nivoima u organizaciji, kao i zaposlene u našim proizvodnim pogonima i distributivnim centrima širom Zapadnog Balkana. Kroz brojne programe unapređenja liderskih, ali i tehničkih i tehnoloških veština obezbeđujemo našim ljudima široke karijerne mogućnosti, kao i priliku za lični rast i razvoj uz visoke standarde rada. Osim toga, vrednosti iz našeg okruženja prenosimo i na lokalnu zajednicu, pa smo od nedavno postali deo projekta Inspiring Girls, koji za cilj ima osnaživanje devojčica da slobodno i samouvereno biraju svoje buduće profesije kako ne bi podlegle stereotipima, već slobodno ostvarile svoj puni potencijal vodeći se ličnim interesovanjima i talentima“ istakla je Tijana Tadić, senior menadžer ljudskih resursa kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana, Baltika i franšizno poslovanje.

PepsiCo u Srbiji uspešno neguje  i mlade talente i sprovodi svoje programe, kojima pomaže mladim ljudima da se profesionalno ostvare i steknu praktična znanja. Neke od inicijativa za razvoj talenata i kontinuiranu edukaciju su PepsiCo Go: Start, program namenjen diplomcima bez radnog iskustva, PepsiCo Go: Challenge program, namenjen diplomcima sa ciljem da razviju i predstave jedinstvenu ideju u industriji grickalica i pića, kao i talent menadžment programi.  

Svim zaposlenima u kompaniji Marbo Product dostupni su najbolji primeri prakse implementirani širom sveta, u više u 200 zemalja u kojima PepsiCo grupa posluje, kao i preko 10.000 različitih edukativnih programa koji integrišu savremene tehnologije i tradicionalne pristupe učenju. PepsiCo za svoje talente organizuje programe stručnog usavršavanja u saradnji sa eminentnim svetskim univerzitetima. Osim toga, kompanija u Srbiji učestvuje u jednom od prvih programa dualnog obrazovanja mehatroničara, pružajući zaposlenima u proizvodnji priliku da steknu savremena, visoko tražena i deficitarna znanja iz oblasti mašinstva i elektronike.

PepsiCo Zapadni Balkan

Tokom 11 godina svog poslovanja na tržištu Zapadnog Balkana, nakon akvizicije Marbo Producta, kompanija PepsiCo je investirala u nove proizvodne linije, povećanje kapaciteta i proširenje portfolija, uslove rada i zaposlene, kao i platforme za zaštitu životne sredine. PepsiCo Zapadni Balkan se izdvojio kao jedan od najznačajnijih proizvođača slanih grickalica u regionu Zapadnog Balkana i to sa proizvodima Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud koji spadaju u omiljene brendove celog regiona i koji su postali deo globalnog PepsiCo portfolija. Lokalni portfolio su proteklih godina obogatili i svetski poznati PepsiCo brendovi: ovsene pahuljice Quaker i najpoznatiji tortilja čips – čuveni Doritos, a od ove godine kompanija je u BiH preuzela i distribuciju najvećih globalnih brendova u segmentu bezalkoholnih pića – Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton. Proizvodnja se odvija u dve fabrike – u Magliću kod Bačkog Petrovca i u Laktašima kod Banja Luke, dok prihod od prodaje i obim izvoza pokazuju rast iz godine u godinu. 

Pored investicija u proizvodnju i najviših standarda kvaliteta i bezbednosti hrane, posebna pažnja je posvećena ljudima, njihovoj edukaciji i osnaživanju. Zahvaljujući kontinuiranim unapređenjima uslova rada kompanija je već pet godina zaredom dobitnik priznanja Top Employer za poslovanje u Srbiji, i dva puta zaredom u Bosni i Hercegovini.  Rezultati poslovne filozofije koja glasi “Pobeđujemo sa svrhom”  vidljivi su kroz odgovorno poslovanje i saradnju s domaćim partnerima i dobavljačima, kao i brojne inicijative za lokalnu zajednicu i zaštitu životne sredine kroz primenu savremenih tehnologija za smanjenje emisije C02, smanjenje potrošnje električne energije i vode, kao i povećanje reciklaže.

Za više informacija posetite www.pepsico.rs

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *