Promocija knjige “Fruška gora, treća Sveta gora Evrope i Mediterana”

NOVI SAD – Promocija knjige “Fruška gora, treća Sveta gora Evrope i Mediterana” Vojislava D. Devića i drugih autora biće održana u čitaonici Gradske biblioteke u Novom Sadu , u četvrtak, 13. februara u 19 časova.

Vojislav D. Devića je rođen 1952. godine u Novom Sadu. Istraživač, teoretičar i praktičar prostornog planiranja, urbanizma, arhitekture, zaštite gradograditeljskog nasleđa, ekologije, futurologije, kartografije i geostrateških projekata. Učesnik na preko tridesetak stručnih i naučnih simpozijuma srbskog, jugoslovenskog, evropskog i svetskog nivoa sa svojim autorskim referatima. Saradnik i autor nekoliko desetina urbanističkih planova i projekata. Autor većeg broja članaka objavljenih u stručnoj i dnevnoj štampi.

Autor je 12 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu od kojih je najvažnije učešće na Svetskoj izložbi EKSPO 2010 u Šangaju u paviljonu Srbije sa svojim svecivilizacijski pojektom „CENPANTRANS, centar za panharmonično preobraženje čoveka i sveta“. Takođe je autor 10 knjiga od kojih su najvažnije “Etičko-ekološka poslanica kolegama arhitektama i urbanistima III milenijuma”, 1999. (petojezična) nagrađena na Urbanističkom salonu u Nišu iste godine i „Geopolitičkim putem Svetosavlja, idejni projekti nenasilnog preobraženja Balkana, Evrope i sveta“, 2018.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *