BRISEL – Evropski parlament je u cilju zaustavljanja širenja Korona virusa na tri nedelje suspendovao sve aktivnosti koje podrazumevaju posete, planirane događaje i seminare. Osnovne aktivnosti Parlamenta kao što su plenarna zasedanja, sastanci odbora i Konferencija predsednika nastavljaju se, najavljeno je u Briselu. Evropski parlament je obavestio i sve akreditovane novinare da će im i nadalje biti obezbeđen pristup zgradama i praćenju rada Parlamenta, ali pod uslovom da preduzmu iste mere opreza koje su predviđene i za zvaničnike.

“Predstavnici medija mogu nastaviti da ulaze u Parlament i izvetravaju ukoliko u poslednjih 14 dana nisu boravili u nekom od virusom pogođenih regiona odnosno ukoliko, nakon saznanja o kontaktu sa zaraženom osobom, imaju potvrdu od lekara da su zdravi”, navodi se u saopštenju Evropskog parlamenta.

Nove mere podrazumevaju i da svi novinari, pri ulasku u Evropski parlament, moraju da potpišu izjavu o tome da u prethodne dve nedelje nisu boravili u rizičnim oblastima.

Tanjug