NOVI SAD – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana šuma, EXIT fondacija organizuje pozorišnu predstavu “Retro Boki i Sajber Oki u letu spašavaju planetu” 21. marta u gimnaziji Laza Kostić u Novom Sadu, sa početkom u 11:15 časova.

Nakon predstave, u dvorištu škole biće posađeno i nekoliko stabala kao simboličan doprinos daleko većoj akciji EXIT fondacije i drugih organizacija okupljenih u platformi Zelena R:evolucija, čiji je cilj da podigne pošumljenost Srbije sa sadašnjih 28% na 40% ukupne teritorije.

Predstava se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, dečjom scenom „Pođi tuda“, te producentskom kućom ETM Production, a u njoj igraju naši proslavljeni glumci Bojan Ivković i Nenad Okanović. Oni igraju dva drugara, Retro Bokija i Sajber Okija, koji kreiraju igricu u kojoj spašavaju prirodu i živi svet na planeti, od virusa zagađenja zvanog Crna noga. Ova predstava, po tekstu Jasminke Petrović, u režiji Petra Pejakovića sadrži mnogo elemenata. Od video snimaka, preko pesama, pa sve do animacije i teatra senki, sa ciljem da kroz igru, te koriščenje interneta i društvenih mreža, uči decu o ekologiji.

 RTV