FSS donira Infektivnoj klinici 250.000 evra, Ana Ivanović obezbedila 35 respiratora

BEOGRAD – Fudbalski savez Srbije počeo je akciju prikupljanja sredstava za pomoć u borbi protiv korona virusa, a prvi prikupljen iznos od 250.000 evra doniraće Infektivnoj klinici u Beogradu za nabavku respiratora i medicinske opreme, objavljeno je na sajtu FSS.

FSS apeluje na sve aktere koji žive od fudbala i za fudbal da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u borbi za Srbiju protiv korona virusa, objavljeno je na sajtu saveza.

“Klubovi, igrači, treneri, sudije, sponzori, privrednici, fudbalski radnici…i svi oni koji žele i mogu da pomognu, neka pokažu jedinstvo i solidarnost u trenucima kada je Srbiji ono najpotrebnije”, poručuju iz Fudbalskog saveza Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, zaposleni u sistemu FSS izdvojili su deo svojih mesečnih primanja, a akciju koja je potekla od najužeg rukovodstva saveza, značajnim sredstvima će pomoći i fudbalski reprezentativci Srbije.

Sredstva mogu da uplate na namenski dinarski humanitarni račun Fudbalskog saveza Srbije 160-406494-78 odnosno namenski devizni humanitarni račun, a instrukcije se nalaze na sajtu FSS.

Kampanja će trajati dok god bude trajalo vanredno stanje, a savez će kontinuirano obaveštavati javnost o visini prikupljenih sredstava.

Srpska teniserka Ana Ivanović dala je značajan doprinos naporima Vlade Srbije u borbi sa pandemijom uzrokovanom korona virusom.

Nekadašnja osvajačica Otvorenog prvenstva Francuske donirala je 35 respiratora Srbiji, prenosi “Kurir”.

Teniserka je dala finansijsku podršku, ali se i „založila“ preko svojih kontakata za nabavku preko potrebnih aparata.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *