BEOGRAD – Globalna akcija “Sat za našu planetu” održaće se danas tako što će pojedinci, kompanije, vlade i zajednice ugasiti svoja svetla na jedan sat i time pokazati svoju podršku za ekološki održive aktivnosti.

Kako navode iz WWF, globalna akcija uz slogan “Okrenimo se prirodi” ove godine je značajnija nego ikada pre jer se, uz klimatske promene koje neosporno utiču na biljni i životinjski svet, i samim tim na čoveka, planeta i njeni stanovnici nalaze u sred pandemije koronavirusa, COVID -19, u situaciji gde su zdravlje i životi mnogih ugroženi, uz ekonomsku krizu i mnoštvo drugih izazova na vidiku. Svetska organizacija za prirodu WWF Adria-Srbija želi da podstakne građane da ostanu složni i da se okupe, virtuelno, putem društvenih mreža, kako bi zajedno obeležili simboličnu akciju.

Koordinatorka projekta “Da nam klima štima” u WWF Adria-Srbija kaže da simbolična akcija isključenja svetla ima za cilj da podstakne ljude da u ovim kriznim vremenima razmisle kako mogu biti solidarniji jedni prema drugima, kao i prema planeti, i pozitivno uticati na okruženje, saopšteno je iz te organizacije.

Tanjug