Maljković: Odlaganje Olimpijskih igara prava odluka, zdravlje prioritet

BEOGRAD – Olimpijski komitet Srbije (OKS) pozdravlja današnju odluku o odlaganju Olimpijskih igara, jer je, kako se navodi u saopštenju, prvenstveno usmerena na očuvanje zdravlja i bezbednosti svih sportista. Predsednik OKS Božidar Maljković izjavio je da su u OKS mišljenja da je Međunarodni olimpijski komitet doneo pravu odluku time što je odložio Olimpijske igre.

“Kako sam i svaki put do sada rekao, zdravlje sportista mora biti na prvom mestu i ovo je upravo pokazatelj da je MOK odgovorna i ozbiljna organizacija koja čuje i poštuje glas sportista i nacionalnih olimpijskih komiteta. Ova odluka sigurno nije bila laka ni za Međunarodni olimpijski komitet, ni za japansku stranu, ali ona pokazuje da ideja olimpizma prevazilazi sport i uvek radi u koristi čoveka i čovečanstva”, istakao je Maljković.

Kako je naveo, svima nama predstoji ozbiljan poduhvat da se prvo izborimo sa ovim podmuklim virusom, a onda nakon toga da sve planove i aktivnosti prilagodimo novoj situaciji u kojoj se niko nikada do sada nije našao.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *