PODGORICA – Sprovođenje u karantin predsednika opozicionog crnogorskog Pokreta za promene (PzP) i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojević i njegove supruge primer je političkih zlopotreba u ovako teškoj situaciji u kojoj je više nego ikad potrebno zajedništvo smatra jedan od lidera tog fronta Andrija Mandić.
Mandić kaže da je Medojević sa suprugom smešten u karantin pod izgovorom da je prekršio meru samoizolacije i da u karantinu, iako potpuno zdravi mogu da budu ugroženi, odnosno da se zaraze od nekog ko je već oboleo.

„Sa druge strane neko ko je putovao, šeta se Crnom Gorom u vreme virusa, obilazi zdravstvene centre…Ovo je stanje u kome treba da se promoviše zajedništvo, a onda sa druge strane registrujete sitne političke kalukacije i strančarenja koje ne bi trebalo da budu dozvoljene u ovom vremenu“, rekao je Mandić za Tv Pink.

On je ponovio da je odluka potpredsednika crnogorske Vlade Milutina Simovića da odbije medicinsku pomoć u respiratorima od predsednika Srbije neshvatljiva jer je pomoć u ovoj situaciji potrebna.

Tanjug