SOMBOR – Sombor je grad kulture, а kako radnici u ustanovama кulture rade u vremenu vanrednog stanja. Narodno pozorište Sombor je u vreme vanrednog stanja publici na Ju tub kanalu do sada ponudilo predstave Buba u uhu, Nora – lutkina kuća i Lepe oči ružne slike. Svake srede i subote smenjivaće se i novije predstave u iščekivanju početka redovnog rada.

“Predstava Semper idem u režiji Gorčina Stojanovića pozvana je na 4 festivala, ali sve je na čekanju. Ipak glumci rade kod kuće”, kaže Saša Torlaković, direktor drame Narodnog pozorišta.

“Mi imamo dosta predstava na repertoaru, i to podrazumeva da glumci onog trenutka kada startujemo budu u dobroj glumačkoj formi. Čujemo se, dobro smo, svi smo zdravi što je najvažnije. Što se maratona tiče, nadamo se da će biti u junu mesecu, ako se sve ovo dobro završi. Ako ne u junu pomerićemo ga za neki naredni mesec. Ono za šta se sada pripremamo to je odlazak na Sterijino pozorje. Dobili smo poziv da tamo idemo sa predstavom Semper idem i rade se neke stvari kod kuće što se može, komunikacija sa Sterijinim i tako”, kaže Torlaković.

RTV (Predrag Ćurčija)