NOVI SAD – U svom novom, virtuelnom prostoru u koji se Galerija Matice srpske preselila usled novonastalih okolnosti, treću nedelju za redom muzejski stručnjaci svojim znanjima i aktivnostima na društvenim mrežama oživljavaju i prenose priče o umetničkim delima koja pod krovom Galerije „žive“. Svim ljubiteljima umetnosti u okviru kampanje GMS S VAMA KOD KUĆE svakodnevno nudimo raznoliki sadržaj kako bismo im omogućili nesmetan užitak u umetničkim delima i boravak kod kuće učinili svima prijatnijim i sadržajnijim.

Jedana od akcija u okviru online kampanje GMS S VAMA KOD KUĆE podstakla je snažno interesovanje i intereakciju naših virtuelnih posetilaca, omogućivši da umetnost preplavi društvene mreže i postane, barem na kratko, deo naše svakodnevnice. Reč je o akciji #UmetnickiIzazov koju smo tokom ove nedelje nastavili, pridruživši se tako i svetskoj muzejskoj inicijativi #TussenKunstEnQuarantaine (#BetweenArtAndQuarantine). Na nesvakidašnji umetnički izazov posetioci svakog dana odgovaraju reinterpretacijom njihovih omiljenih umetničkih dela iz kolekcije Galerije Matice srpske, oživljavajući ih na kreativan, inovativan i duhovit način. Pored omiljenih umetničkih dela, zajedno sa našim posetiocima, prenosimo priče o umetničkim delima, podstičemo osmehe i dobro raspoloženje.

Ukoliko niste, pozivamo vas da prihvatite umetnički izazov, zabvite se kod kuće i naravno budete uz umetnost!

Vaše omiljeno umetničko delo potražite na sajtu Galerije http://www.galerijamaticesrpske.rs/stalna-postavka.html. Fotografiju koju napravite postavite na vaš profil na društvenim mrežama i označite Galeriju kao i vaše prijatelje koji ne smeju da propuste ovaj izazov. Sve fotografije možete pogledati na linku: shorturl.at/AEN38, a u prilogu Vam šaljemo nekoliko odabranih fotografija.