BEOGRAD –Petrol Srbija je, kao društveno odgovorna kompanija, donirala 5 miliona dinara za nabavku opreme neophodne za suzbijanje epidemije koronavirusa. Korisnici donacije biće Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak i Republički fond za zdravstveno osiguranje. Na ovaj način kompanija će podržati napore za očuvanje života i zdravlja građana Srbije.

»Tokom izazovnih vremena, naš zajednički cilj je da preuzmemo odgovornost i pokažemo solidarnost prema zajednici u kojoj živimo i radimo. Kroz ovu donaciju želimo da podržimo naše zdravstvene institucije i radnike, kao i da pokažemo poštovanje prema njihovim naporima. Zajedno ćemo izaći kao pobednici«, rekao je Uroš Bider, generalni direktor kompanije Petrol.

Kompanija Petrol je, u skladu sa preporukama Vlade Srbije preduzela je sve neophodne mere kako bi zaštitila svoje radnike i sačuvala radna mesta. Pored toga, velika pažnja je usmerena na očuvanje zdravlja i zaštitu potrošača.

Petrol Srbija je energetska kompanije koja u Republici Srbiji posluje preko kompanije Petrol d.o.o. Beograd  i kompanije Beogas d.o.o, a koje su deo kompanije Petrol d.d. Ljubljana, Slovenija. Na teritoriji Republike Srbije posluje od 2002. godine. Osnovna delatnost je trgovina naftom, naftnim derivatima i ostalom trgovačkom robom, kao i  izgradnja i održavanje gasovoda i distribucije gasa u skladu sa metodologijom Agencije za energetiku.