BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da se nazire kraj epidemije u Srbiji, da smo izašli iz zone opasnosti, ali da se mere još moraju poštovati i ne sme se opuštati.

“Vidi se svetlo na kraju tunela. U petak ulazimo u sedmu nedelju, očekujemo da privodimo kraju epidemiju. Uspeli smo da stvari držimo pod kontrolom. To je ogroman uspeh za našu zemlju i sve nas. Ponosim se svojom zemljom i kako smo ovo vodili i našim zdravstvenim radnicima, predsednikom, Vladom, građanima”, rekla je Brnabić za tv Pink i istakla da smo nadomak da izguramo ovo i da se okrenemo budućnosti i ekonomskim izazovima.

Ona je rekla i da se približava vreme kada će biti ukinuto vanredno stanje i da ga Srbija neće ni dan produžavati kada se stvore uslovi, a da će zatim što pre treba da krene u oporavak i da se pozicionira u svetu koji, kako kaže, posle korone neće biti isti. Brnabić je istakla da je sada vreme da fokusiramo sve naše resurse na mesta u kojima je žarište kao što su Nišavski, Pomoravski, Braničevski okrug, gde je veliki broj ljudi iz dijaspore došao.

Tanjug